Egy a sok közül?

Egy a sok közül?

By Regensburger Tamás

október 27, 2021


Különböző filmeket szeretünk.


Van olyan, aki megtörtént esetet feldolgozó filmet kedvel,  mások szeretnek elrepülni a fantázia világába.


Nem véletlenül tudatják velünk a készítők az elején, hogy melyik verzióra kell számítani. A maga nemében mindegyik lehet izgalmas, tanulságos is. 

Mindenkivel előfordult már, hogy amikor régi ismerősével, iskolatársával, kollégájával találkozott,  beszélgetés közben felmerült, hogy kivel milyen változások történtek magánélet illetve munka témában.
Legtöbbször az is előkerül, hogy kinek hogy áll a hülyeségtűrő képessége, ki milyen „furcsaságokkal” találkozott a karrierje során. 

Ez utóbbiról egy kicsit bővebben.

Karrier, munkahely témában kétféle dologgal találkoztam: Vagy baromira irigyeljük a másikat, hogy ő milyen szerencsés és jó helyen dolgozik, vagy egyszerűen csak megnyugszunk, hogy a „furcsaságok” nem egyedi esetek. Mindenhol előfordul ez-az… Sőt: Sokszor mintha pontosan egy helyen dolgoznánk, annyi a hasonlóság.

A tapasztalatom, hogy minden vállalat egyedi és különleges szeretne lenni. Ugyanakkor a legtöbb esetben a küzdelmek jellege igencsak hasonló. 

Az egyediség terhével a vállán mindenki azt keresi, hogy mi tesz különbséget. Mi miatt nem lesz egy a sok közül? 

Azért valljuk be, izgalmas, amikor bekukkanthatunk más céghez megnézni, hogy náluk hogyan működnek a dolgok.

  • Milyen kihívásaik vannak?
  • Mit csinálnak másként, netán jobban?
  • Mit tanulhatunk tőlük?
  • Vannak-e hasonló problémák, megoldások?

Az különösen meghökkentő tud lenni, amikor az állandósult folyamatfejlesztési kényszer mellett túlélés címén nagyobbnál nagyobb, hálószaggató öngólok születnek. Vagy amikor a napi stressz miatt amúgy már az alvásra képtelen vezetők egy-egy "jól összerakott prezentáció" első két percében álomba szenderülnek. 

Milyen azt látni, sőt, megélni, amikor brutálisan jó ötletek kerülnek a kukába csupán egy rosszul felépített érvelés miatt? 


Vagy milyen az, amikor átnyúlnak egy adott illető feje fölött, és a végén ő szégyelli magát a külső partner előtt? 

Sem egy egyén, sem egy cég nem akar egy a sok közül lenni! Hiszen ki is akarna? Mégis, a problémák valamint a kezelésük miatt sokan „beállnak” a cégcsoportba és így lesznek részei az „Egy A Sok Közül Kft”-nek. 

De mi van akkor, ha valaki attól lesz különleges, hogy őszintén bevállalja, hogy Egy a sok közül. Sőt a cég bizonyos részeire még betekintést is enged!

Hőseink: Roland az operatív vezető (Szívós László), Kata az adminisztrációs terület vezetője (Csorba Kata), Krisztián a műszaki terület vezetője (Bánvölgyi Tamás) és nem utolsó sorban Lali (Szívós László), az egyik raktári csapat műszakvezetője (aki nem mellesleg Roland ikertestvére), valamint Tibor, a külsős szolgáltató partner képviselője (Szívós László).

  • Vajon náluk is hasonló küzdelmek zajlanak, mint megannyi munkahelyen? 
  • Ők vajon hogy választanak szolgáltató partnereket? 
  • Izgalmas megbeszéléseket tartanak?
  • Nyitottak a jó ötletekre?

Mit tanulhatunk tőlük? Azt, hogy hogyan ne csináljuk? Vagy, hogy az adott témában mi a „best practice”?

Ahogy mindenhol, úgy náluk is fontos a diszkréció és a titoktartás. Ezzel együtt a mindennapjaikba - ha csak néhány múló pillanatra is, de - a videókurzusokban betekintést nyerhetünk. 

Ha visszamegyünk a nyitó gondolathoz, amikor egy másik cégről hallunk az ismerőstől… - ez esetben vajon milyen érzéseid támadnak?  A megnyugvás, hogy máshol se jobb, vagy pici irigység, hogy „basszus nekik összejött a jó munkahely”?

Bárhogy is alakul, ha tanulhatunk az eseteikből, már nyertünk!

Ha további gondolatébresztő ötleteket kapunk arra, hogy „Mi tesz különbséget szakember és szakember között?”, szintén bajnoki pontokat szereztünk. 😉

Nézz bele, hogy alakul hőseink élete a cégnél!

Persze dönthetsz, úgy is, hogy kihagyod…

De akkor vajon miből fogod látni, hogy (akár munkavállalóként, vállalatként) „beállsz a cégcsoportba” az „Egy A Sok Közül Kft.” tagjai közé?

Hagyj hozzászólást

Az email címed nem lesz nyilvánosan közzétéve. A szükséges mezőket jelöltük.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}